måndag 17 november 2008

Timmarna på akut x2..

Suck, denna sjuk historia med sonen tar aldrig slut. Han GLAD o pigg i morse vi 7- Jag ska till skolan!!! MEN se, det ville sig inte idag heller, efter ngn timme så kom akut magont tillbaka. Så pass att han blev liggandes i soffan likblek,matt.... hm beslut Gitte! Ringa jobb=VAB ( inte kul att ringa så tok sent vid 8.30) , ringa VC ( " det är många som ringer just nu, återkom senare"), ringa sjukvårds upplysningen- "Åk in till akuten"...... ringa taxi och halvbära sonen ut till den.

AKUT 1: 2-3 pers före oss..... men den rara hm sköterskan i luckan tyckte att jag skulle gå till vårdcentralen istället.... jo, tack de svarar ju inte. Hon beslutar sig för att ringa till min vårdcentral o prata med den DR som vi besökte i fredags.... trots att jag sa att jag aldrig stött på sämre läkare. Men hon menade att - Här opererar vi våra patienter..... inte tar emot ngn som har haft ont i 2 v.
EFTER 1 tim och 45 min så ropar sköterskan - mamma till A.... varav vi tassar fram till luckan. Och får då svaret att ringa den DR igen på hans telefontid i em.!!!!!!!!! Jag ngt upprörd o tårarna kom ..... och menar på det att sonen har ONT, och jag ska då ringa denna läkare som dessutom är oduglig??? Jag tacka för vänligheten o slet pappret ifrån sköterskan ( med tele nr till Dr.)

Ståendes på trottoaren med en son som gråter o har ont, jag förbannad o mina tårar rinner ner i fontänliknande stril. Vi tågar bort till nästa akut.

AKUT2 (barnkliniken): INGA före oss. ( hm varför gick vi inte hit först?) Möts av en mkt vänlig sköterska som FÖRSTÅR oss, MEN kan ju ändå inte ge sonen en akut tid. Han är för frisk för akuten, men för sjuk för skolan, för sjuk för att orka ngt... Men hon tar sig tid o ringer vår vårdcentral o ordnar helt plötsligt fram en utrednings tid för sonen , till en DR som ska vara specialiserad inom just barns magont. TACK!!!!

Jag har full förståelse att man INTE ska uppsöka akuten i onödan, att man ALLTID första hand ska gå till sin vårdcentral, men med sånt strul att först efter tre dagar få en tid o då till en så ur ursel läkare får ju en att helt enkelt söka någon annanstans. NU hoppas jag att vi kan få veta vad det är som har gjort sonens mage så smärtande.....

4 kommentarer:

Camillas blogg sa...

Hoppas ni kan få reda på vad det är som gör att sonen får så ont i magen!! Förstår att du gick till akuten när det nu inte gick att komma fram på vårdcenralen. Ibland är det hopplöst att få tider där!
När har ni fått tid till läkaren?

Kram Camilla

Lena sa...

Jag har något fint till dig liggandes i mitt skåp på jobb

Anonym sa...

Å så tråkigt med A. Vad är det med sjukvården idag, jag har inget förtroende för dem alls. När min lille P hade ont i magen när han var 3 år, så hade han något som heter körtelbuk, det kan väl inte vara detta som spökar hos A också. Kolla med någon läkare nästa gång, hur detta yttrar sig. Jag hade aldrig hört talas om denna sjukdom innan P hade den. Det var som typ en förkylning i tarmarna!!!
Pussa och krama A från mig, hoppas att det löser sig. /Svägerskan

Anonym sa...

Usch, låter jobbigt! :-( Hoppas ni fick träffa en BRA läkare till slut nu då, så att de kan hjälpa sonen med magen fort!

Kramar!/Tette.