söndag 5 april 2009

Hurghada- kontrasternas stad.

Getterna som letar efter mat??
Det var svalt ca 19 gr när vi börja gå, men det blev ju snabbt för varmt för denna aktivitet o det längtades hem till poolen för NU var det närmare 27 grader
Jag står med ena benet kvar i "turismens idyll",snurrar runt o är åter igen i verkligheten
MONACO????

Hurghada var verkligen en kontrastens stad.... om du endast stannar på hotellet så ser du INGET av det egentliga landet ... ( jo du hörde ju arabiska mellan personalen..... jalla jalla osv)
VI brukar ju aldrig nöja oss med att endast stanna på hotellområdet o likaså denna gång, vi tog en promenad ut i ingemansland......................... och gick på ca en halvtimme genom kontrasternas stad.

Först ödelagt, sen hamna vi i båtbyggarnas hamn, män överallt, sittandes på en pall vid huset med vattenpipan bredvid sig, getterna kom gående, hundflockarna sprang vilt, tvättlinorna hängde överfulla vid rätt så skrultiga hus, med barn lekande utanför. Detta var en plats där VI var udda, med våra blonda kalufser o filmkameran hand.

En liten kort bit från detta kom vi till Hurghadas nya marina...... OJ!!!!!!!!! Marmorplattorna kunde du spegla dig i, fontäner sprutade, vackra blomsterprakter o ett turkost vatten med lyxbåtar på rad, fräscha kafeeér med härliga rottingmöbler o stora parasoll , fick en känsla av Monaco.... fast jag har inte vart där... sen när vi då gått igenom detta så kom vi tillbaka till Egyptiernas egen verklighet igen...... ja vi tyckte detta var en spännande promenix så där på förmiddagen. Men den ger en också djupa tankar, att om några år NÄR turismen har byggts ut ännu mer.... VART bor då dessa människor med sina hundar o getter??

Inga kommentarer: